Καθηγητές

Δανάη Φραγκουλίδου

Η Δανάη Φραγκουλίδου είναι πτυχιούχος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Ακουστικής & Τεχνολογίας στο Ρέθυμνο. Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής είναι η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και της μουσικής πληροφορίας στην καταγραφή, ανάλυση, σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του ήχου και η επιστήμη της ακουστικής. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα “Μουσικός Αυτοσχεδιασμός χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MIROR (Musical Interaction Relying on Reflexion)”. Έχει πτυχίο διδασκαλίας πιάνου από το Ωδείο του Πειραικού Συνδέσμου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικοκινητικής & Ψυχοκινητικής Αγωγής, Μουσικοθεραπείας & Σωματικής Ψυχοθεραπείας και το 1ο Διεθνές Συνέδριο σχετικά με την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση των Αμεα. Διδάσκει Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή, Μουσική Προπαιδεία και Πιάνο.

Κωνσταντίνος Εκίζογλου

Ο Κωσταντίνος Εκίζογλου είναι καθηγητής αρμόνιου και ακορντεόν και έχει αποφοιτήσει με Άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Επίσης είναι αριστούχος πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών, ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου. Έχει διδάξει και συνεργαστεί με το Εθνικό Ωδείο, το Αττικό Ωδείο και με την Μουσική Σχολή της Μήλου «Μηλίων Τέχνες».

Ελένη-Έλλη Αρβανίτη

Η Ελένη-Έλλη Αρβανίτη έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Παιδαγωγικά στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και είναι διπλωματούχος καθηγήτρια κλασσικού τραγουδιού του Ωδείου «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει μεγάλη χορωδιακή εμπειρία. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα και μικρά φωνητικά σύνολα και έχει ηχογραφήσει έργα γνωστών συνθετών. Έχει ασχοληθεί με τους Επτανήσιους λόγιους συνθέτες , την Ισπανική μουσική, τα σεφαραδίτικα τραγούδια, το Musical, τα γαλλικά τραγούδια, τα ελληνικά ρετρό και το σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Σε συναυλίες της έχει τραγουδήσει έργα προκλασσικής, εκκλησιαστικής, κλασσικής και σύγχρονης μουσικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Εκκλησιαστικού Οργάνου με πολυάριθμες εμφανίσεις παρουσιάζοντας έργα εκκλησιαστικής μουσικής σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το Εθνικό και με το Αττικό Ωδείο.

Αναστάσιος Γιαννούτσος

Ο Αναστάσιος Γιαννούτσος είναι διπλωματούχος καθηγητής κλασσικής κιθάρας του Ωδείου Αθηνών με πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το ωδείο Σαπφώ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έχει διακριθεί με Γ’ Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Νέους Κιθαριστές  το 2010  στο Δημοτικό Ωδείο Υμηττού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Leo Brouwer και του Μιχάλη Κονταξάκη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου το 2017.

Μαρία Γουόρντ

Η Μαρία Γουόρντ είναι καθηγήτρια βιολιού του Διεθνές Ωδείου Αθηνών με πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει αποφοιτήσει από το Μουσικό Λύκειο Αλίμου όπου ήταν μέλος της συμφωνικής ορχήστρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής ερμηνείας του Γιώργου Χατζηνίκου και μουσικής δωματίου του Λεωνίδα Καβάκου. Από το 2010 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως μουσικός σε συναυλίες και καλλιτεχνικά σύνολα.

Θεοδώρα Μποκούζη

Η Θεοδώρα Μποκούζη είναι διπλωματούχος καθηγήτρια Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου με πτυχίο πιάνου και Φυγής. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Καθολική Εκκλησία Ψυχικού με το έργο “Stabat Mater Vivaldi” και στην Αγγλικανική Εκκλησία με το αφιέρωμα «Λυρικές φωνές στην Αγγλικανική Εκκλησία». Έχει συνεργαστεί με την μεικτή χορωδία Νέων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στον «Μεσσία», στην επετειακή εορτή του Εθνικού Ωδείου στο Μουσείο Μπενάκη στη «Νυχτερίδα» του J. Strauss ΙΙ, στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο θέατρο «Πολιτών» με την «Ορχήστρα Νέων ακουσμάτων» του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου. Με το φωνητικό σύνολο Eklipsis έχει ηχογραφήσει υλικό για το Τρίτο Πρόγραμμα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παραγωγή της ΕΡΤ το 2015. Σήμερα αποτελεί μέλος του “Womens Voices” και της χορωδίας “Fons Musicalis” με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Ηρώδειο.